2024 szeptember 19-én, immár harmadik alkalommal rendezzük meg iskolánkban a “Ne Parázz!” Tanévnyitó Sportnapot látássérült és mozgáskorlátozott gyermekek részére!

A szervezők: Mozgásjavító Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Zsótér Pál Alapítvány, Magyar Paralimpiai Bizottság, FODISZ, Paraktív Alapítvány

Az esemény célja:
– kiváló, tapasztalt szakemberek vezetésével bemutatni olyan sportágakat, amelyek fogyatékos diákok számára is a rendszeres mozgás/sportolás lehetőségét biztosítják,
– kedvcsináló a mozgásra, akár egyéni, akár csapatsportokban
– olyan sportágakat bemutatni, amelyekben a szabadidősporton túl, a versenyzési lehetőség is elérhető
– kapcsolatépítési lehetőségeket biztosítani családok, intézmények, sportszervezetek között
– megünnepelni a párizsi paralimpia résztvevőit a friss paralimpai érmeseinket
– szakemberek számára olyan szervezeteket bemutatni, akiket érdemes keresni sport-ügyben
– közösen, jó hangulatban eltölteni egy sportos napot

Időpont: 2024. szeptember 19., csütörtök, 10:30-16:00 óra
Helyszín: Mozgásjavító EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és Kollégium (1145 Budapest, Mexikói út 59-60.)

 

A sportnapunk jeles képviselői a Mozgásjavító EGYMI korábbi diákjai: Kiss Péter Pál paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos, Nagy Vivien Európa-bajnoki bronzérmes, világkupa győztes boccia versenyző, és Száraz Evelin paralimpikon, világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok paraúszó.

Tervezett sportágak: asztalitenisz, atlétika, boccia, curling, darts, erőemelés, evezés-ergométer, íjászat, karate, kerekesszékes csapatsportok, kerekesszékes vívás, sakk, sportlövészet, szkander, ülőröplabda, wakeboard, tchoukball, mediball, téli sportok, e-sport
REGISZTRÁCIÓ
Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tudnak megtenni: neparazzprogram.hu
  • A regisztráció során vegyék figyelembe, hogy a helyszínen több média készíthet fotó és videó dokumentációt, amely több felületen meg fog jelenni. A regisztrációval mindenki vállalja, hogy fotókon, videókon szerepelhet, és ezek különböző médiacsatornákon megjelenhetnek!
  • Az intézményi szinten regisztrálókat arra kérjük, hogy „fotózhatósági” engedélyt szerezzenek be a szülőktől, vagy az intézményvezető vállalja a felelősséget a diákok médiamegjelenéséért. Ezt a regisztrációkor mindenképpen el kell fogadni!

Jelentkezési határidő: 2024. 09. 14. 24 óra

Sok szeretettel várunk minden érdeklődő diákot, intézményt, családot, szervezetet!

Az esemény megvalósulását a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára 1,5 millió forinttal támogatja a Több, mint Sport! – élmény- és szabadidősport eszközvásárlási és eseménytámogatási program keretében.

Köszönjük!