A 6.a osztály 2024.09.26-án tartalmas kiránduláson vett részt. Egy teljes napot igénylő utunk első állomása Agárdon a Gárdonyi Emlékház volt.

2024.09.25-én az 1/2.a és az 1/2.b visszarepült a múltba, mivel a Skanzenban töltöttünk egy feledhetetlen napot. Mint mindig az égiek megint velünk voltak, mert csodás időnk volt.

Szeptember 18-án, szép napsütéses reggelen indultunk a 7.b osztállyal Győrbe kirándulni.

Örömmel adjuk hírül, hogy Hörnyékné Simák Andrea kolléganőnket Fehér Anna Nővér Gyógypedagógiai-díj elismerésre terjesztették fel, gyógypedagógiai asszisztens kategóriában.

Az MDSE Boccia csapata hét fő versenyzővel vett részt a Slovak Ability Games-en. Négy országból érkeztek atléták: Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Magyarország sportolói vettek részt a játékokon. Országunkat  a Mozgásjavító DSE boccia  sportolói képviselték.

2024. szeptember 13-án elindult a Mozgásjavítóból az SHF egy kis csapata, 4 tanuló 4 gyógypedagógus kíséretében, természetesen az egységes mezünkben.

Negyed százada, hogy keresi, kutatja, segíti, támogatja, lehetőséget biztosít az utánpótlás korú, különböző fogyatékkal élő diákoknak, hogy országos szinten meghirdetett parasport versenyeken vegyenek részt.

Augusztus utolsó hétvégéjén szerveztük a gólyatábort a 9.A osztály tanulóinak, az új diákoknak a gimnáziumunkban. Szombaton a 9. osztályosok megismerkedtek egymással, vasárnap a 10.B diákjai avatták fel az új gimnazistákat. A játékos és nagyon vicces feladatokat remekül megoldották, majd letették az osztályesküt, így mindannyian elkezdhetik középiskolai életüket a gimiben.

Idén 32. alkalommal került megrendezésre 2024. szeptember 10- én a „Sérült Gyermekek Napja” a Fővárosi Állat- és Növénykertben az ÉFOÉSZ és a Budapesti Állatkert közös szervezésében.

2024 szeptember 19-én, immár harmadik alkalommal rendezzük meg iskolánkban a “Ne Parázz!” Tanévnyitó Sportnapot látássérült és mozgáskorlátozott gyermekek részére!

A szervezők: Mozgásjavító Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Zsótér Pál Alapítvány, Magyar Paralimpiai Bizottság, FODISZ, Paraktív Alapítvány

Az esemény célja:
– kiváló, tapasztalt szakemberek vezetésével bemutatni olyan sportágakat, amelyek fogyatékos diákok számára is a rendszeres mozgás/sportolás lehetőségét biztosítják,
– kedvcsináló a mozgásra, akár egyéni, akár csapatsportokban
– olyan sportágakat bemutatni, amelyekben a szabadidősporton túl, a versenyzési lehetőség is elérhető
– kapcsolatépítési lehetőségeket biztosítani családok, intézmények, sportszervezetek között
– megünnepelni a párizsi paralimpia résztvevőit a friss paralimpai érmeseinket
– szakemberek számára olyan szervezeteket bemutatni, akiket érdemes keresni sport-ügyben
– közösen, jó hangulatban eltölteni egy sportos napot

Időpont: 2024. szeptember 19., csütörtök, 10:30-16:00 óra
Helyszín: Mozgásjavító EGYMI, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola és Kollégium (1145 Budapest, Mexikói út 59-60.)

 

A sportnapunk jeles képviselői a Mozgásjavító EGYMI korábbi diákjai: Kiss Péter Pál paralimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakos, Nagy Vivien Európa-bajnoki bronzérmes, világkupa győztes boccia versenyző, és Száraz Evelin paralimpikon, világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok paraúszó.

Tervezett sportágak: asztalitenisz, atlétika, boccia, curling, darts, erőemelés, evezés-ergométer, íjászat, karate, kerekesszékes csapatsportok, kerekesszékes vívás, sakk, sportlövészet, szkander, ülőröplabda, wakeboard, tchoukball, mediball, téli sportok, e-sport
REGISZTRÁCIÓ
Az eseményen való részvétel regisztrációhoz kötött, melyet az alábbi linken tudnak megtenni: neparazzprogram.hu
  • A regisztráció során vegyék figyelembe, hogy a helyszínen több média készíthet fotó és videó dokumentációt, amely több felületen meg fog jelenni. A regisztrációval mindenki vállalja, hogy fotókon, videókon szerepelhet, és ezek különböző médiacsatornákon megjelenhetnek!
  • Az intézményi szinten regisztrálókat arra kérjük, hogy „fotózhatósági” engedélyt szerezzenek be a szülőktől, vagy az intézményvezető vállalja a felelősséget a diákok médiamegjelenéséért. Ezt a regisztrációkor mindenképpen el kell fogadni!

Jelentkezési határidő: 2024. 09. 14. 24 óra

Sok szeretettel várunk minden érdeklődő diákot, intézményt, családot, szervezetet!

Az esemény megvalósulását a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára 1,5 millió forinttal támogatja a Több, mint Sport! – élmény- és szabadidősport eszközvásárlási és eseménytámogatási program keretében.

Köszönjük!