Tárva Vár 2019

Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény rendezvénye

2019. december 7.

1145 Budapest Mexikói út 59-60. (bejárat a Korong utca felõl)

A Mozgásjavító Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, a MAGYE Szomatopedagógiai Szakosztálya és a Szomatopedagógiai Műhely közös szervezésében 2019. december 7-én szakmai konferenciára kerül sor.

A Mozgásjavító EGYMI 2012-től minden évben a Fogyatékos Emberek Világnapjához kapcsolódóan szakmai konferenciát szervez Tárva-Vár címmel. Ebben az évben a szakmai tanácskozás mottója: „Együttműködésben a jövő!” – új szerepekben a szomatopedagógia.

A rendezvény központi témája a súlyosan mozgáskorlátozott gyermekek hazai ellátásának formái, lehetséges megoldásai.

A rendezvény plenáris részében Dr. Medveczky Erika professzor asszony előadása mellett a Mozgásjavító EGYMI jó gyakorlatainak bemutatására kerül sor. A 20-25 perces előadások után a résztvevők számára szekciókban való együttműködést kínálunk, amely a MAGYE Szomatopedagógiai Szakosztályának műhelymunkáját és hálózatépítő tevékenységét kívánja támogatni, valamint az országban kidolgozott jó gyakorlatok számára szervez adaptációs fórumot.

A konferencia zárását követően igény szerint szomatopedagógusok évfolyam találkozóira kerül sor. Szeretnénk lehetőséget kínálni a különböző évfolyamokon végzett szomatopedagógusok számára a személyes találkozásokra, beszélgetésekre, s jövőt formáló aktivitásokra.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az alábbiakban adja meg a szükséges adatokat, és jelölje be, hogy a rendezvény mely elemein kíván részt venni. A szekcióülések párhuzamosan zajlanak, így azok közül csak egy választható.Egyéni regisztráció

amelynek képviseletében részt vesz a rendezvényen - amennyiben releváns
e-mail cím vagy telefonszám


Csoportos regisztráció

e-mail cím vagy telefonszám

Kérjük jelölje, hogy részt vesz-e a plenáris ülésen:


Kérjük jelölje, hogy részt vesz-e a szomatopedagógus évfolyam találkozón:


Kérjük, az alábbi listán jelölje, melyik szekcióülésen kíván részt venni (egy választható):

Szekció "De ki az a szomatopedagógus?!"
A szomatopedagógia ma szekció: Közös együttmûködésre hívjuk a szomatopedagógus kollégákat a szomatopedagógia jelenlegi feladatkörének, szerepének, módszereinek korszerû, tudományos megfogalmazásának témakörében. Mit jelent nekünk, másoknak a szomatopedagógia?

Három témakört tervezünk körbejárni:

 • A szomatopedagógia korszerû definíciója

 • Hogyan tehetnénk ismertebbé, körülhatárolhatóbbá a szomatopedagógiát itthon?

 • A szomatopedagógia megjelenése külföldön

A szekció facilitátorai: dr Lénárt Zoltán - Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar GYMRI Szomatopedagógiai Szakcsoport és Tóth Adrienn Anita ? Mozgásjavító EGYMI
Szekció "És még mihez értsek?"
A szomatopedagógia és a társuló fogyatékosságok: A szekció központi témája a különbözõ társuló fogyatékosságok és a szomatopedagógiai ellátás összekapcsolása, a már létezõ jó gyakorlatok bemutatása, a célok megvitatása, a szemlélet sajátosságai.
Témakörök:

 • Beszédzavarok, kommunikációs akadályozottság és az AAK

 • Autizmus spektrumzavar és mozgásfejlesztés

 • Érzékszervi akadályozottságok és a mozgásnevelés

 • Értelmi akadályozottság és mozgásnevelés

A szekció facilitátorai: Várnagy Péterné Sereghy Fruzsina - Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Horváthné Illés Barbara Eszter - Budapest III. Kerületi Csillagház Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény
Szekció "Együttmûködésben a jövõ!"
Intézményi együttmûködések szekció: A mûhelymunka célja: közös gondolkodásra invitáljuk az együttmûködés megerõsítése témakörében az EGYMIK vezetõit:

 • Felmérni az ország különbözõ pontjain a szomatopedagógiai tevékenységet végzõ intézményeket, szervezeteket

 • Feltárni a mûködési nehézségeket és problémákat

 • Serkenteni az együttmûködést és hálózatosodási tevékenységet

 • Erõsíteni és tudásmegosztási helyzetet kínálni mind a szervezeti, mind a szakmai megvalósítást kimagasló módon végzõ intézmények számára.

A szekció facilitátorai: Locsmándi Alajos ? Mozgásjavító Óvoda, Ált. Isk., Gimnázium, Kollégium, EGYMI intézményvezetõje és Barabásné Szöllõsi Katalin a Fõvárosi Pedagógiai Szakszolgálat Mozgásvizsgáló, Gyógypedagógiai Tanácsadó, Korai Fejlesztõ, Oktató és Gondozó Tagintézményének vezetõje

A rendezvénnyel és a jelentkezéssel kapcsolatban érdeklõdhet:

Locsmándi Alajos intézményvezetõ
Tel: +36 30/467 6216
Email: locsmandi.alajos@mozgasjavito.com
Tóth Adrienn intézményegység-vezetõ
Tel: +36 30/524 9696
Email: toth.adrienn@mozgasjavito.com

Vissza a lap tetejére